בפרברי ניו ג’רסי בעלות על רכב זה צורך. קשה עד בלתי אפשרי להסתדר בלי רכב.
לא כולם רוצים לקנות רכב חדש כאשר השוק מלא ברכבים משומשים. אז איך קונים רכב משומש?
בישראל היינו רגילים שיש מחירון הרכב ואתרים שמפרסמים. היינו מחפשים רכב, בודקים שהמחיר תואם למחירון ועושים בדיקה לרכב ואז קונים.
התהליך פה דומה ושונה. בעיקר הרבה יותר שקוף.
אז איך מתחילים?
שיקולים לבחירת סוג הרכב
קודם כל חשוב להבין מה אתם צריכים ומה אתם רוצים. מגוון הרכבים שיש פה הרבה יותר גדול מהארץ. כרכב משפחתי ראשון הייתי ממליץ או על מיניוואן או SUV 7 מקומות. גם למשפחה של 4 נפשות.
מאוד נוח ומקל על הקניות ונסיעות לחופשות. אם אתם פחות טיפוסים של טיולים ועושים את רוב הקניות אונליין ונוסעים הרבה לעיר (ככה קוראים למנהטן פה) אז רכב קטן יותר בהחלט יספק אותכם.
נניח ובחרנו את סוג הרכב, עכשיו נשאלת שאלה האם רוצים רכב המונע במנוע בעירה פנימית (בנזין\דיזל) או רכב חשמלי.
מה עלינו בדוק ומה השיקולים העיקריים. על זה נדבר בפרק הבא
שיקולים לבחירת רכב חשמלי או עם מנוע בעירה פנימית
מנוע בעירה פנימית
אלו הרכבים המוכרים יותר. נכנסים לרכב, מניעים את המנוע, נוסעים ומתדלקים בתחנת דלק. היתרון הגדול של רכבים כאלה שאפשר לתדלק אותם בכל מקום ואם נתקעתם בלי דלק, אז לא נורא, מביאים דלק ונוסעים הלאה.
הרכבים דורשים טיפולים שותפים ובנסיעה איטית בפרברים זוללים די הרבה דלק. יש כאלה שאומרים שנסיעות קצרות של כמה מיילים כל פעם גורמות לבלאי מואץ יותר של המנוע.
- דיזל – דלק הכי יקר בגלל צורת המיסוי, שווה לבדוק האם משתלם מול דלק רגיל. איך מחשבים? משווים את כמות המיילים שעוברים פר גלון.
- בנזין: יש שלושה סוגי דלקים: regular, mid-grade, premium. ההבדל בין הדלק הזול לסוג הדלק היקר יכול להגיע לחתי דולר לגלון ואפילו יותר. תבדקו איזה סוד בנזין מומלץ עבור הרכב אותו אתם רוצים לקנות
אפשר לבדוק את מחיר ממוצע לכל סוג דלק פה
מנוע חשמלי
רכבים חשמליים מאוד נוחים וחסכוניים בנסיעה בפרברים. לא דורשים תחזוקה שותפת, כן דורשים מטען בגראז לטעינה בלילה או טעינה בתחנות טעינה. ישנם רכבים שונים עם טווחים שונים.
אם קונים רכב כזה חשוב מאוד לבדוק כמה זמן יש עוד אחריות על הסוללה כי זה החלק היקר ברכב. חשוב גם לבדוק את תנאי האחריות. למשל אחריות של ניסאן ליף זה 8 שנים או 100000 מייל והחברה תבצע תיקון או החלפה של סוללה כאשר הסוללה המקורית תוכל להטען מתחת ל75% מהקיבולת שלה ואחרי הטיקוטן החברה מתחייבת שתקבלו סוללה שיכולה להכיל לפחות 75% מהקיבולת שלה.
רכב פלאגין\היברידי
רכבים היברידיים חסכוניים יותר בדלק, חשוב לבדוק את האחריות על הסוללה כי היא יקרה. אותו דבר לגבי רכבי פלאגין
אחריות
שווה לבדוק את נושא האחריות. יש הרבה רכבים בני פחות מ4 שנים שהם עדיין באחריות. יש יצרנים כמו הונדה שנותנים לרכבים משומשים בני שנה אחריות מקיפה יותר מאשר לרכבים חדשים
מה התהליך
אני אוהב להתחיל באתר edmunds המכיל הרבה ביקורות על רכבים שונים. זאת הרבה פעמים נקודת התחלה שלי כדי להבין עד כמה הרכב שאני מחפש אותו אמין.
לאחר שמצאתי כמה רכבים אז אני משתמש בcarfax כדי לחפש רכבים. דוחות של carfax הם בתשלום אבל סוכנויות ומגרשי רכב רציניים נותנים גישה בחינם לדוח של carfax.
דוחות אלה מכילים המון מידע על מצב הרכב, תחזוקה והאם הרכב היה בתאונה.
בגלל החוקים הנוקשים של ניו גרסי (חובת דיווח על תאונה כאשר הנזק הוא מעל 500 דולר) ושל ניו יורק (חובת דיווח אם הנזק הוא מעל 1000 דולר), כמובן יש חובת דיווח כאשר יש תאונה עם נפגעים.
אז הסיכוי שתקנו רכב שעבר טוטל לוס ושופץ ונמכר כאילו לא הייתה תאונה הוא מאוד מאוד קטן. כאשר נכנסו ברכב שלנו מאחורה אז כעבור כמה ימים היה כבר דיווח לcarfax.
דיווח carfax גם יראה איזה כיסוי אחריות עדיין יש לרכב.
אחרי שמצאתם רכב תבדקו בkbb כמה הרכב אמור להעלות. אפשר להכניס את הVIN של הרכב ולקבל הערכת שווי. kbb גם נוח לשערוך עלויות תיקונים שונים. שימו לב שלפעמים הערכת שווי הרכב בKBB נמוכה יותר מאשר הערכת שווי של אותו רכב בcarfax.
מה עשוים כצעד הבא? מתקשרים לדילר, באים לוקחים את הרכב לנסיעת מבחן, אהבתם והרכב נראה בסדר? זה השלב שבארץ הייתם לוקחים את הרכב למכון בדיקה. אבל לא קיימים מכוני בדיקה בארה”ב. אפשר לקחת את הרכב
למוסך מתמחה שיעשו בדיקה. בגדול, אם קונים רכב שאין עליו כבר אחריות, די חשוב המוניטין של הדילר ואם הדילר הוא גם המשווק של רכבים חדשים מאותו סוג.
יש גם הרבה פעמים אחריות מאוד נרחבת לרכבים בני שנה\שנתיים. למשל אחריות של הונדה לרכב בן שנה רחבה יותר מאשר האחריות של הונדה לרכב חדש. שווה לבדוק.
נניח שאהבתם את הרכב והוא עולה 20000 דולר, לפי kbb הוא אמור להעלות 19000. התמקחתם וקבילתם 19000 ואז המוכר מוציא הצעת מחיר שכוללת הרבה עמלות שונות ומשונות. זאת השיטה של דילר לנפח מחיר.
תסבירו יפה שאתם לא מוכנים לשלם יותר מ800 דולר עמלות. בגדול יש שתי עמלות: registration fee וdocumentation fee. כל עמלה אחרת נדחפת פנימה כדי לנסות להרוויח עוד כסף ועוד עז במשא ומתן.
מה עוד משלמים? מס של ניו גרסי אלה אם מדובר ברכב חשמלי ואז אין מס. המס הוא 6.625%. כלומר סגרתם על 19000 כולל הכל? תוסיפו עוד מס וקיבלתם מחיר סופי של 20259 דולר. מצאתי כתבה עם פירוט עמלות בניו גרסי
הסכמתם וסגרתם על המחיר ושילמתם. בארץ הייתם מצפים שתעבירו בעלות ותסעו לכם בלי לחזור יותר לדילר.
פה התהליך טיפה שונה.
שילמתם כסף? יבקשו מכם להציג פוליסת ביטוח. בלי ביטוח לא תקבלו את הרכב. יש ביטוח (סיפור נוסף שארחיב עליו בעתיד)? תקבלו תעודת בעלות זמנית ומספר זמני מנייר התקף עד חודש ימים.
תוך חודש יתקשרו מדילר ויבקשו לבוא ולקבל מספר קבוע ותוך כשישה שבועות תקבלו את הטייטל (בעלות).
העמלות ששילמתם הם בשביל התהליך הזה. כי יש הבדל בין זכות הקניין: מותר לכם לקנות רכב אבל לנהוג על הרכב זאת פריווילגיה: צריך שיהיה רישיון נהיגה למשל.
עוד כמה דברים חשובים:
– הטבת מס לקניית רכב חשמלי משומש תקפה אם סה”כ הכנסה השנתית שלכם (filing jointly) היא מתחת ל150000 דולר. הרבה פעמים מחיר רכב חשמלי משומש יהיה אחרי חישוב זיכוי מס שאתם אולי לא זכאים אליו אפילו אם אתם מתחת סף הכנסה כי אתם עדיין לא תושבי ארה”ב לצרכי מס לאותה שנה, כדאי מאוד לזכור זאת.
– גם אם אתם קונים במזומן יבקשו מכם SSN אם יש לכם SSN או אתם זכאים לSSN אז תתנו את הSSN כי צריכים אותו לצורך רישוי הרכב. אם אין SSN ויש ITIN אז תתנו ITIN. אם אתם לא זכאים לSSN (למשל סטטוס ויזה H4) אז דרכון ישראלי ועוד מסמכים יספיקו. לי הספיק דרכון ישראלי, רישיון נהיגה של ניו גרסי וזה שהיה להם אישור תתשלום עם פרטי הכתובת שלי כדי להשלים את 6 נקודות זיהוי.
– רוב הדילרים כנראה לא ימכרו לכם עם רישיון נהיגה זר כי אין להם כח להתעסק עם תהליך שהם פחות מכירים
כתיבת תגובה